2019-12-06 15:06:19• hírek • Szatmár.ro

Átvették a lakáskulcsokat az ANL lakásokba költöző orvosok

Tizenhárom szatmári, kolozsvári, nagyváradi és bukaresti származású, Szatmárnémetiben praktizáló orvos vehette át pénteken a városközponti és a Tudor Vladimirescu utcai ANL lakások kulcsait.

ANL lakást kapott 13, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban praktizáló szakorvos: péntek délelőtt Pataki Csaba és Ioan Rus, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és alelnöke adták át a lakáskulcsokat.
Az Országos Lakásügynökség által épített és a Szatmár Megyei Tanács tulajdonába tartozó ingatlanokba akár azonnali hatállyal is beköltözhetnek az orvosok, akik között 39 és 52 négyzetméteres, 2 és 3 szobás lakásokat osztott ki a megyei tanács a városközpontban, illetve a Tudor Vladimirescu utcában.
 

Az ANL lakásokért a bérlők havi 175 és 280 lej közötti összeget kell fizessenek. Az említett lakások tágas terasszal és zárt udvaron lévő parkolóval rendelkeznek.



„A jelenlegi egészségügyi-szakemberhiányban biztos vagyok abban, hogy ezen lakások jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a fiatal orvosok Szatmárnémetiben, Szatmár megyében maradjanak, hiszen egy ilyen segítség minden pályakezdő számára nagy jelentőséggel bír. A továbbiakban azon dolgozunk, hogy újabb telkeket találjunk, melyekre hasonló lakásokat tudunk építeni, ezáltal újabb szakorvosokat vonzzunk a megyébe, akik tovább növelik a szatmári egészségügy színvonalát.” – nyilatkozta Pataki Csaba tanácselnök.
 

Az ANL tömbházban egyébként még 3 darab egyszobás lakás várja a bérlőit.
 







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: